Kriebel aan mijn linkeroorlel

Wat zijn wij toch eigenlijk een rare wezens. We hebben allemaal af en toe behoefte aan wat aandacht en waardering. Maar daar komen we vaak niet voor uit. Ikzelf in ieder geval niet. Met als gevolg dat ik het ook niet altijd krijgt op de momenten dat ik dat nodig hebt. De ander kan namelijk niet in mijn hoofd kijken, hoewel ik dat soms stiekem wel hoop en verwacht. Het resultaat is dat ik teleurgesteld ben in mijn collega, partner, vriend of vriendin. En als het te lang aanhoudt, mijn energie op raakt en ik eindelijk een signaal naar de buitenwereld geef dat ik hulp (lees aandacht, energie, waardering) nodig heb, is mijn reactie vaak al doortrokken van zware energie (boosheid, verdriet, frustratie, ……).

Mijn citrusboompje op mijn terras doet dat veel slimmer. Die heeft bijvoorbeeld regelmatig water nodig om te groeien in zijn pot. Als ze dat te lang niet krijgt geeft ze dat aan, door de bladeren te laten hangen. Een signaal dat ze iets nodig heeft van haar omgeving om te groeien. Met een gietertje water zie ik haar weer opknappen en is ze weer helemaal ‘fit’.

Laat ik daar eens een voorbeeld aan nemen. Als ik nu eens een duidelijker signaal afgeef wanneer ik wat aandacht of waardering nodig heb van mijn omgeving om te groeien? En als jij dat nu ook doet? Wat zou het leven dan makkelijker en aangenamer zijn, voor jou en voor mij. Laten we afspreken: als ik aan mijn linkeroorlel kriebel, heb ik even wat positieve aandacht nodig.  En omgekeerd geldt hetzelfde.

Let the energy flow!

Mooi voorbeeld: 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s