Slimmer ondernemen

Focus op je eigen essentie: waar wil jij voor gaan en staan? Wie wil jij zijn en wat wil jij toevoegen aan de wereld en aan je klanten? Dat was de rode draad door de marathonsessie van afgelopen dinsdag 7 juli in de Droom in Elst tijdens de herhaling van de reeks Slimmer Ondernemen van Syntens voor een kleine 70 MKB-ondernemers. Elk uur stond er een volgend onderwerp op de agenda. De dag begon om negen uur met Slimmer Organiseren: hoe organiseer je meer tijd om bezig te kunnen gaan met de zaken die er echt toe doen. Gevolgd door Slimmer Positioneren: wie ben je (of wil je zijn), wie zeg je dat je bent, en wat zeggen je klanten dat je bent. En dit gecombineerd met de 8 aanbevelingen vanuit Conversational Capital. Door de dag heen liep het programma langs: netwerken, geld verdienen, acquireren, vermarkten, financiering, en nog veel maar. Aan het einde van de middag kwamen we bij  Slimmer Sturen: ‘hoe zorg je nu dat ook je mensen vanuit de essentie van het bedrijf gaan functioneren?, ‘welke waarden horen daarbij?, en vooral ‘hoe doe je die waarden?’ De reeks werd afgesloten met Slimmer E-commerce om zeven uur, gevolgd door een heerlijke barbecue in het restaurant. Vanwege de regen was deze naar binnen verplaatst met een  ‘alarmerende’ uitwerking: de afzuigkappen konden het niet aan, met als gevolg een keihard brandalarm. Gelukkig was het alleen rookontwikkeling en hoefde de brandweer er niet aan te pas te komen. En de break die daardoor ontstond in het programma bleek een aangename adempauze.

Naast een doorlopend programma was er in de ruimte naast de workshopzaal ruimte om te werken, te netwerken,  te overleggen, een powerconsult te doorlopen en heerlijk koffie te drinken. Menig ondernemer heeft daar dankbaar gebruik van gemaakt. De dag was energierijk, dynamisch en verbindend. Door de twitterfontein die was georganiseerd kwamen er zelfs ondernemers spontaan langs omdat zij wel wilde zien wat er nu aan de hand was in de Droom. Rond half tien verlieten de laatste ondernemers de Droom.

Enkele reacties waren: “Ik ga meteen morgen mijn beste klant bellen, want ik weet nu waarom dat zo belangrijk voor mij is.” “De hele dag was laagdrempelig: het programma, de Syntensadviseurs en de locatie. Top!’ “ Ik heb zoveel opgepikt dat ik nog wel even nodig heb om dit allemaal een plek te geven.” De ondernemers waren ook erg enthousiast over het concept en de uitwerking van de Droom. Een mooie plek om af en toe eens met collega’s of klanten te vergaderen of te werken, omringt door mensen met een beperking en professionele begeleiding. En dat geeft een hele bijzondere en prettige sfeer.

Wij kijken terug op een geslaagde, grensverleggende en verbindende dag met een paar hele mooie resultaten, waar wij ook weer mee verder kunnen.

Werken aan ons eigen essentie en bijdrage!

Advertenties

Een Reactie op “Slimmer ondernemen

  1. Voor mij was de dag een echte eye-opener! Er zijn zoveel mogelijkheden en manieren om je toko te verbeteren! Bedankt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s