Een stukje droom

Afgelopen week heb ik een klein stukje van mijn droom verwezenlijkt: een groep ondernemers/werkgevers verbonden met businessspiritualiteit en een nieuwe manier van ondernemen en samenwerken in organisaties op de MKB Krachtcentrale in Radio Kootwijk. In de hoop dat dit bijdraagt aan nieuwe organisaties met waardenvol leiderschap en ruimte voor een ieders krachten en dromen. De opening door Paul de Blot over spiritueel leiderschap was direct zo ontroerend en beroerende dat dit de hele dag door bleef gonzen. Hij sprak over de interactie tussen idealisme/zijn en realisme/doen. Veel mensen waren zo onder de indruk dat er een sfeer van rust en relativering blijf hangen.

Foto van Punkmedia.nl

foto: Punkmedia.nl

De bedoeling van de dag was om MKB ondernemers te laten ervaren hoe je op een andere manier om zou kunnen gaan met de mensen in je organisatie, hoe je daar op een andere wijze leiding aan zou kunnen geven, en welke mogelijkheden de nieuwe communicatie daarin bieden. Naast de lezingen van drie inspirerende sprekers: Paul de Blot, Leen Zevenbergen en Joyce Meuzelaar, was er een inspiratiemarkt waar ondernemers en hun medewerkers deel konden nemen aan allerlei manier om veranderingen te realiseren, van Durf te vragen tot organisatieopstellingen, van interactief theater tot twitteren.

Het was mooi om te horen dat alle drie de sprekers vanuit hun eigen expertise richting gaven aan een zelfde beweging: van macht naar kracht, van status en ego naar waarden en authenticiteit. De hele dag heb ik deze overgang ook werkelijk gevoeld in de gesprekken die ik had en in de activiteiten die ik mocht meemaken. Ik had het gevoel dat veel mensen zich erg op hun gemak voelde, zich niet gedwongen voelde om dingen te doen, maar alleen vanuit eigen behoeften kozen om ergens wel of niet bij aan te schuiven. Ik kreeg ook veel reacties terug van ondernemers over de open en uitnodigende houding van zowel de sprekers als de kennisleveranciers. Heel mooi en waardenvol.

Daarnaast heb ik zelf erg genoten van onder andere het interactief theater van Bureau Berkhout de Branding, de Durf te vragen sessie van Nils Roemen, en het enthousiasme van Jojanneke van Eos Communicatie over het gebruik van sociale media en sociale netwerken.

Hoe mooi zou het zijn als een aantal van de ondernemers die hier waren ook werkelijk aan de slag gaan om hun organisatie mooier en waardenvoller te maken. Uiteindelijk resulterend in een verhoging van het percentage medewerkers (maar natuurlijk ook ondernemers) dat dagelijks met veel plezier naar hun werk gaat. Hiermee zou een stukje van mijn droom worden verwezenlijkt. Ik wil graag een bijdrage leveren aan het versnellen van de overgang naar een nieuw tijdperk. Helpen om de onderstroom boven te laten komen. Werken aan een nieuwe tijd waarin we werkelijk verbonden zijn met elkaar en vanuit een nieuw bewustzijn co-creëren.

Op naar 2012! En verder…..

Advertenties

Een Reactie op “Een stukje droom

  1. Ha Caroline,
    wat een gaaf evenement was dat. ik ben blij erbij te zijn geweest en help uiteraard ook een volgende keer weer graag mee.
    groet Nils

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s