Een gave bestemming

Nee, deze blog gaat niet over een mooie vakantielocatie. Het gaat over een ander soort bestemming. Noem het de levensbestemming, droom, levensdoel, ambitie…..

Schoonmaken als bestemming

Vanochtend had ik een bijzonder gesprek met onze hulp in huis. Een bijzonder mens, die gelukkig wordt door te zorgen dat wekelijks ons huis weer schoon is. Ze geniet er zo van, omdat ze weet dat wij er blij van worden, en omdat ze zo ongelooflijk veel van onze kinderen houdt. Dus vandaag was het een bijzonder goede dag voor haar, omdat de kinderen vrij waren en dus niet rond haar weg te slaan. De liefde is geheel wederzijds.
Een ruimhartig mens dat haar bestemming had gevonden in het schoonmaken van bedrijfspanden, maar door een nare ziekte en de gevolgen daarvan niet meer mag schoonmaken (maar bij ons kan ze het gelukkig niet laten). Schoonmaken was haar lust en haar leven en ineens kan het niet meer. De bodem onder haar bestaan leek weggevaagd. En daarom is het zo’n bijzonder mens: vandaag mocht ik ervaren hoe zij nu berusting heeft gevonden in het feit dat zij niet meer mag schoonmaken, het durft los te laten, en haar geluk gaat zoeken in nieuwe activiteiten die haar even veel plezier en geluk gaan geven als het schoonmaken haar ooit heeft gedaan, zonder te weten wat dat dan precies zal worden. Ze leeft van de wetenschap dat ze er toe doet, voor anderen. En als het dan niet met schoonmaken kan, dan maar op zoek naar een nieuwe invulling en vorm. Wat ongelooflijk dapper en sterk. Een mens met de gave om anderen te raken door wat zij doet, hoe triviaal dat op het eerste gezicht ook lijkt. En een die zich niet uit het veld laat slaan als de ene weg niet lukt. Gewoon weer overnieuw beginnen en vooruit kijken. Voor mij een voorbeeld!

Een gave

We hebben allemaal een gave, misschien wel meerdere. Die hebben we meegekregen bij onze geboorte. In de Christelijke historie wordt in de bijbel gesproken over de Gaven van de Geest: wijsheid, kennis, geloof, genezen, verrichten van wonderen, profeteren, onderscheiden van wat wel en niet van de Geest afkomstig is, klanktaal spreken, klanktaal uitleggen, beheren en besturen, bijstand verlenen. Het Sjamanisme heeft het over de Tweelinggeesten: Genezer, Magiër, Leraar, Boodschapper, Beschermer, Strijder en Uitvoerder. En ook de Inca’s en de Maya’s hebben hun eigen benaming voor de gave die wij hebben meegekregen. De gave die we mogen inzetten om ‘de wereld een beetje mooier te maken’ (zoals men vanuit Great Place to Live zo mooi verwoord). Onze ontdekkingstocht is om uit te vinden welke onze eigen gave is en hoe wij hem kunnen inzetten om onze bestemming te realiseren.

Bestemming: Nieuwe tijd

Waarom mij dit zo bezig houdt? En met mij vele anderen? Omdat wij, in mijn beleving, in de bijzonder tijd geboren zijn en leven. De Christenen spreken over de tijd van de Heilige Geest, de Inca’s noemen het Taripay pacha (het tijdperk van het nieuwe ontmoeten van onszelf), de Maya’s noemen het de overgangsperiode van het Vissentijdperk naar het Aquariustijdperk. Hoe je het ook noemt, uiteindelijk beschrijven zij allemaal de overgang die wij hebben te realiseren naar een nieuwe tijd. Een tijd waarin, zoals Elisabeth Jenkins het beschrijft: ‘de profetieën voorspellen: een einde aan het persoonlijke of individuele karma, een einde aan de angst, de armoede, en de oorlog en het begin van een tijd van delen en de ontwikkeling van wonderlijke nieuwe menselijk vaardigheden! Dit is de tijd voor wonderen.’

Mijn ontdekkingsreis

Mijn eigen reis is ook het ontdekken van mijn echte gave. Als Hemelwandelaar heb ik iets met het verbinden door tijd en ruimte en de kracht van profetie. Ik heb al een paar keer gehoord dat ik helende handen heb. Allemaal mooie gaven, die nu nog een goede vorm moeten vinden om echt impact te hebben in het realiseren van de overgang naar de nieuwe tijd. Want daarvoor is het nodig om de gave te gebruiken in verbinding met zo veel mogelijk anderen; op weg naar een wereld van ultieme liefde en hoop. De nieuwe tijd. Ik kijk er naar uit.

En ondertussen geniet ik enorm van de reis en als het even moeilijker wordt denk ik aan mijn hulp en haar dapperheid. Reis jij met mij mee?

Advertenties

2 Reacties op “Een gave bestemming

  1. Als iedereen in zijn kracht staat is de wereld zo mooi! Dingen doen vanuit je hart maakt het mogelijk om tegenslagen tot overwinningen te maken. Je werkster is een inspiratie voor velen. Fijn dat je dit verhaal hebt willen delen.

  2. Met mensen als Caroline is het prachtig en vertrouwd om samen mee te reizen. Ik raad iedereen aan om de knapzak te vullen met de goede en boeiende dingen des levens en samen mee op te trekken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s